Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Je zvláštní, že když je porod doma bezpečnější, když podle statistik v průběhu 28 dnů po něm umře z 10 000 dětí 12,6, zatímco v porodnici to je 3,2. Ovšem rozhodně bych nikomu nebránil jít proti statistikám, vaše tělo, vaše volba.

1 0
možnosti
BN

Muzete dat odkaz na tuhletu statistiku? Cislo 10000 domacich porodu za 28 dni mi ceskem prostredi neprijde realne. A taky, co vsechno se za domacim porodem skryva? Pocitaji se tam i zeny, ktere svoje dite hodily po porodu do popelnice?

2 0
možnosti

Přečetla jsem několik Vašich příspěvků a zajímala by mne jedna věc. A nemyslím to nijak ironicky, prostě mě to zajímá.

Kolik jste porodila dětí a jestli máte nějaký "hrozný" zážitek z porodnice. Já porodila tři a tak si myslím, že mohu o porodu docela dobře psát. A nemohu si porodnici vynachválit, jak přístup lékařů, sester. Neměla bych žádné zvláštní požadavky a o porodu mohu psát jenom pozitivně. Kde se vzal u vás ten odpor k nemocnici? Já si vždy myslela, že tahle propagace přírodních porodů je reklama některých porodních asistentek. Ale vám se stalo v porodnici něco hrozného? Ještě jednou, nehledejte za tím žádnou ironii. Je to opravdu jenom zájem.

1 0
možnosti
Foto

Paní Šebestová, jak píšu v "medailonku", ve svých blozích se zaměřuji na to, co se mne dotýká, a co ale myslím, že lze změnit - v případě porodů právě například tím, že se nebudeme bát my, obyčejné ženy, o tom, co je zde špatně, mluvit a že se nebudeme bát chtít naplnit naše práva. Vše o čem píšu, vychází z reálných zkušeností žen, které slýchám nebo čtu téměř denodenně. Což ovšem neznamená, že u nás neexistují zdravotníci, kteří chápou význam přirozeného porodu a ve své praxi jej podporují. Odborné poznatky, které zde vkládám, si lze snadno ověřit - ve statistikách, příručkách WHO apod. A ano, máte pravdu, mám za sebou traumatickou zkušenost s porodem, a to přestože jsem si vybrala porodnici s dobrými referencemi. Bohužel jsem měla smůlu na PA a odehrálo se vše, co se odehrát nemuselo, včetně Kristellerovy exprese. Pochybení PA bylo uznáno i primářem gyn.-por. odd. a PA byl na čas odebrán její post. Nicméně se snažím v každé negativní zkušenosti vidět i pozitivní aspekt a proto jsem se rozhodla přispívat k osvětě, aby byly ženy skutečně vědomé a aby se toto nadále nemuselo dít. Některým ženám medicínské porody vyhovují - a mají na ně plné právo. Některé z nich by ale možná zvolily jiný přístup, kdyby věděli VŠE. Chápu, že na Vás působí mé blogy negativně, bohužel pravda obvykle příjemná není. Kéž budu jednou moci psát o tom, jak je přirozený přístup u něčeho tak přirozeného, jako je porod, standartem.

3 0
možnosti
JS

J13o90s68e10f 27S46u91k

22. 5. 2015 11:07

Střípky podnětných postřehů jsou ve vašich příspěvcích opravdu vzácné. Současná medicína říká, že porod se může rychle a zásadně "zvrtnout" nejen doma, ale i v nemocnici. Nebetyčný rozdíl je v možnostech řešení komplikací doma a v nemocnici. Proto naši lékaři považují všechny, kteří chtějí rodit v naší zemi mimo nemocnici za špatně informované či nezodpovědné..

O vaší zaslepenosti velmi dobře svědčí i vaše citace paní K., tedy jedné z těch podnikavých porodních asistentek, kde výsledek jejího vedení "přirozeného porodu doma" /se všemi těmi dle ní jasnými časnými  známkami toho, že je něco špatně/ -  zná snad již celá republika..

9 1
možnosti
Foto

Současná medicína popírá spoustu faktů, aby nemusela přiznat, že i přes veškeré pokroky ve vývoji medicíny ví pořád ještě velký kulový.

To, že říká že se něco může rychle a zásadně zvrtnout, nic neznamená. Rychle a zásadně se může zvrtnout i váš život a přesto vás nikdo nechce zavírat v nemocnici kvůli trvalému dohledu.

4 3
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8171x
Odmítám nekriticky přijímat vše, co je nám společností předhazováno jako normální či dokonce prospěšné. Náš svět je vzhůru nohama. Věříme lékařům více než svému vlastnímu tělu. Jíme jídlo, které nás pomalu zabíjí - ale raději zavíráme oči, abychom nemuseli jinak. Žijeme tím, co je venku, a svět uvnitř nás necháváme umírat. Slepě věříme médiím a společenskému diktátu a stáváme se ovcemi. Věříme, že pravda je to, co si myslí většina. A když je někdo jiný a smýšlí jinak, je to hned blázen. Tak tedy těší mne! Jsem jeden z nich. :-D

 

karla.mikova@seznam.cz

Seznam rubrik