Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma za tolik potřebnou osvětu. R^

2 0
možnosti

Víte, paní Miková, pořád čekám, kdy budete mít mezi svými příběhy příklad -alespoň pro mne- skutečné matky hrdinky, která si chtěla vyzkoušet co nejpřirozenější porod (ať už ambulantní s PA anebo domácí či přímo domácí neasistovaný, jako paní Soňa), ale v nějakém stadiu porodu naznala, že jí některé příznaky až tak přirozené nepřijdou, že by se mohlo jednat o komplikace a že tak velkou odpovědnost za život a zdraví svého dítěte nést nehodlá. Tedy příběh takové matky, která SAMA a DOBROVOLNĚ o asistenci požádala a svého plánu dokázat si svou kompetenci sama odrodit se vzdala.

Ale -nechci Vás předem soudit- obávám se, že takový příběh nevyhledáváte a tudíž se ho od Vás nedozvíme.

A přitom by právě takový příběh, alespoň mne, konečně přesvědčil o tom, že matky, jejichž příběhy a zkušenosti nám zde prezentujete, jsou skutečně odpovědné a mají na mysli život, zdraví a pohodu především svého, na svět přicházejícího, dítěte.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Stárková, považuji za nerozumné, pokud žena v průběhu porodu doma vycítí, že je něco špatně, nepřesunout se do porodnice, v tom absolutní souhlas s Vámi. Nějaké příběhy žen, které chtěly rodit doma, ale nakonec se přesunuly do porodnice, jsem četla, mohu se pokusit takové vyhledat a oslovit, děkuji za tip.

1 0
možnosti

" S prvním porodem v nemocnici to bylo něco nesrovnatelného."

No druhý porod bývá většinou nesrovnatelný s tím prvním, ať se děje kdekoliv ;-)

0 0
možnosti

Ve mně to žádné pozdvižení nevyvolává. A jesti je to možné a vhodné? Možné asi ano, když se to stalo, otázka vhodnosti je zcela nesmyslná, asi jako otázka, jestli je vhodné chodit do kavárny v zelených kalhotách.

Obecně je asi jednodušší a příjemnější pořídit si orgasmus při činnostech k tomu určených, třeba dvakrát denně a nečekat s tím až k porodu... :-)

Já tyhle dámy, které mají potřebu vytahovat mezi lidi svoje nejintimnější intimno, moc nechápu, opravdu to pak vypadá jak účelová agitka, vlastně úplně přesně stejného ražení, jako byl ten známý reklamní slogan nějaké farmaceutické firmy ("S naším oxytocinem porodíte stejně příjemně, jako jste počala") - jenom z opačné strany barikády.

Ale tahle věta "Cílem porodu by nemělo být pouhé fyzické přežití matky a dítěte, to je žalostně málo.", to bude asi nějaký omyl, to se asi paní Soňa nějak špatně vymáčkla, protože takovouhle k.k.tinu asi říct nechtěla. Jestli ano, tak... nechci domýšlet.:-/

5 0
možnosti

Diky za skvely rozhovor. Mam vas blog velmi rada. Konecne take moznost necist o porodu jen jako o krvavem a zivotunebezpecnem. A Sone lehce zavidim ten slastny zazitek:-) Jen porad nerozumim, proc je domporod pro okoli tak neprijatelny. Nikdo je preci nenuti rodit doma. Proc nemohou zenam doprat svobodu volby a respekt k jejich rozhodnuti?

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za přízeň, Jano. K Vaší poslední větě - patrně právě proto, že domácí porod považují za nebezpečný a odmítají si přitom prostudovat, jak to s tou bezpečností skutečně je. Věří tomu, co je prostě řečeno a opakují, co už bylo tisíckrát zopakováno. Silný vliv má také mediální masáž, kdy například dítě zemřelo po porodu doma a článek byl napsán tak, aby byl sám porod doma vnímán jako příčina smrti a přitom se už nepíše, že mělo dítě srdeční vadu a tudíž by zemřelo i v porodnici.

1 0
možnosti
Foto

J38a89n12a 93M47a38j51o29v30á

17. 9. 2015 21:01

Agitka "když chceš orgasmický porod, zůstaň doma"?

Ach jo...

6 0
možnosti
Foto

Šla byste se milovat do porodnice, paní Majová? Myslíte, že by Vám pak milování šlo, že byste si jej užila? Milování a porod řídí podobné mechanismy. Zažít takový porod, jako popisuje Soňa K. je možné teprve tehdy, je-li vypnut neokortex - ale to jistě jako zdravotník víte. Pokud žena není rušena a je-li dovoleno rodit pudově, nevnímá bolest a může zažít dokonce i takové extatické stavy. Orgasmický porod musí být přirozený, spontánní. Když vám bude někdo do milování "kecat", těžko dosáhnete vrcholu. Takže ne agitka "když chceš orgasmický porod, zůstaň doma", ale chceš-li si porod užít, ne jen jej přežít, vypni hlavu a naslouchej svým pocitům a jdi tam, kde ti to umožní (Domov? Krnov? Anglie? To už je na každém..). Není nutné mít při porodu orgasmus, ale přiznávám, že je to opravdu hezká odměna za tu námahu. ;-D

2 0
možnosti

Jojo, takhle dřív rodily všechny. Každá osmá na to taky umřela.

0 0
možnosti
Foto

Každá osmá umřela na orgasmus? No teda.. :-P

2 0
možnosti

Porod je intimní záležitostí mezi matkou a dítětem, stejně jako je pak

orgasmus intimní záležitostí mezi mužem a ženou. Nic víc, nic míň...tak to bylo, je a bude.

5 0
možnosti

Nevím, co si o tom myslet... holky, nepřeháníte trochu?

3 0
možnosti
Foto

Nepřeháníme! Konečně příjemné téma, ne? ;-D

2 0
možnosti
Foto

:) Když jsem byl v porodnici...tak tam rozkoší křičel kde kdo ;)

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8171x
Odmítám nekriticky přijímat vše, co je nám společností předhazováno jako normální či dokonce prospěšné. Náš svět je vzhůru nohama. Věříme lékařům více než svému vlastnímu tělu. Jíme jídlo, které nás pomalu zabíjí - ale raději zavíráme oči, abychom nemuseli jinak. Žijeme tím, co je venku, a svět uvnitř nás necháváme umírat. Slepě věříme médiím a společenskému diktátu a stáváme se ovcemi. Věříme, že pravda je to, co si myslí většina. A když je někdo jiný a smýšlí jinak, je to hned blázen. Tak tedy těší mne! Jsem jeden z nich. :-D

 

karla.mikova@seznam.cz

Seznam rubrik