Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není to špatná věc, takový porodní plán, který bude vyjadřovat přání rodičky :) Ale Kájino...při vší úctě...vzhledem k tomu, že zodpovědnost za výsledek a zdraví novorozence i rodičky nese lékař...je logické, že se jím nebude řídit v momentě, kdy usoudí, že zapotřebí jiný přístup :)

Obdobně analogicky to funguje i Holandsku ;) Tam jenom přání (plán) rodičky...koriguje nebo porušuje, vyber si sama vyjadřovací termín, buď odlišný dopředu stanovený postup, porodní asistentka případně jako u nás....porodník ;)

1 0
možnosti
Foto

Kájine, ;-D však já také v článku píši, že je třeba s "odchylkami od plánu" počítat. Pokud mají lékaři oprávněný důvod přístup změnit, nechť tak samozřejmě učiní.

1 0
možnosti

Ne, porod nelze naplánovat - takže je nejlepší se spolehnout na to, že odborník ví, co dělá. Vy totiž odborník nejste, stejně jako nejsem odborník já, po třech porodech.

Naopak nejhorší, co pro sebe a svoje dítě může rodička udělat, je umanout si, že to chci tak a tak, a chtít to prosadit i navzdory chodu porodu a přírodě. Docela mě rozesmálo to s tím klečením. Bohužel, personálu v porodnicích, který musí pak opatřit ženské, naočkované těmito nesmysly, tomu asi moc do smíchu nebude. 

Tyhle agitační články jsou to nejhorší, co můžete pro rodičku udělat. Neustále strašíte jak je to v nemocnicích hrozné - byla jste se alespoň v jedné podívat?

0 1
možnosti
Foto

Je mi líto, že ani po třech porodech se necítíte "odbornicí" na svůj vlastní porod. Ona "umanutí" žen v porodních plánech popsaných v tomto blogu se shodují s poznatky WHO, s poznatky, které logicky nejsou a nemohou být proti porodu a přírodě. Světová zdravotní organizace není svaz uklízeček či alternativních biomatek. K tomu, jak to chodí v porodnicích, doporučuji stránky s oficiálními statistikami: http://www.biostatisticka.cz, http://www.jaksekderodi.cz nebo také shlédnout tento dokument: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10408111009-cesky-zurnal/214562262600004-pet-zrozeni/ Nejsem však pesimista, vnímám pozitivní změny.

0 0
možnosti

Pěkný článek :-) Upřímně, sepisování porodního plánu mi přišlo před porodem ta nejstupudnější činnost, kterou jsem si dokázala představit, ale přesně jak v článku píšete, občas je třeba přestat snít a očekávat, že by snad něco z požasavků mohlo být automatické.. Nicméně je třeba doufat, že se situace bude stále zlepšovat a přístup v porodnici k porodním plánům a ženě a dítěti obecně nebude jen o štěstí.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji. Mám stejně vroucné přání. :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS