Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není to špatná věc, takový porodní plán, který bude vyjadřovat přání rodičky :) Ale Kájino...při vší úctě...vzhledem k tomu, že zodpovědnost za výsledek a zdraví novorozence i rodičky nese lékař...je logické, že se jím nebude řídit v momentě, kdy usoudí, že zapotřebí jiný přístup :)

Obdobně analogicky to funguje i Holandsku ;) Tam jenom přání (plán) rodičky...koriguje nebo porušuje, vyber si sama vyjadřovací termín, buď odlišný dopředu stanovený postup, porodní asistentka případně jako u nás....porodník ;)

1 0
možnosti
Foto

Kájine, ;-D však já také v článku píši, že je třeba s "odchylkami od plánu" počítat. Pokud mají lékaři oprávněný důvod přístup změnit, nechť tak samozřejmě učiní.

1 0
možnosti
DT

Ne, porod nelze naplánovat - takže je nejlepší se spolehnout na to, že odborník ví, co dělá. Vy totiž odborník nejste, stejně jako nejsem odborník já, po třech porodech.

Naopak nejhorší, co pro sebe a svoje dítě může rodička udělat, je umanout si, že to chci tak a tak, a chtít to prosadit i navzdory chodu porodu a přírodě. Docela mě rozesmálo to s tím klečením. Bohužel, personálu v porodnicích, který musí pak opatřit ženské, naočkované těmito nesmysly, tomu asi moc do smíchu nebude. 

Tyhle agitační články jsou to nejhorší, co můžete pro rodičku udělat. Neustále strašíte jak je to v nemocnicích hrozné - byla jste se alespoň v jedné podívat?

0 1
možnosti
Foto

Je mi líto, že ani po třech porodech se necítíte "odbornicí" na svůj vlastní porod. Ona "umanutí" žen v porodních plánech popsaných v tomto blogu se shodují s poznatky WHO, s poznatky, které logicky nejsou a nemohou být proti porodu a přírodě. Světová zdravotní organizace není svaz uklízeček či alternativních biomatek. K tomu, jak to chodí v porodnicích, doporučuji stránky s oficiálními statistikami: http://www.biostatisticka.cz, http://www.jaksekderodi.cz nebo také shlédnout tento dokument: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10408111009-cesky-zurnal/214562262600004-pet-zrozeni/ Nejsem však pesimista, vnímám pozitivní změny.

0 0
možnosti
EM

Pěkný článek :-) Upřímně, sepisování porodního plánu mi přišlo před porodem ta nejstupudnější činnost, kterou jsem si dokázala představit, ale přesně jak v článku píšete, občas je třeba přestat snít a očekávat, že by snad něco z požasavků mohlo být automatické.. Nicméně je třeba doufat, že se situace bude stále zlepšovat a přístup v porodnici k porodním plánům a ženě a dítěti obecně nebude jen o štěstí.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji. Mám stejně vroucné přání. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8171x
Odmítám nekriticky přijímat vše, co je nám společností předhazováno jako normální či dokonce prospěšné. Náš svět je vzhůru nohama. Věříme lékařům více než svému vlastnímu tělu. Jíme jídlo, které nás pomalu zabíjí - ale raději zavíráme oči, abychom nemuseli jinak. Žijeme tím, co je venku, a svět uvnitř nás necháváme umírat. Slepě věříme médiím a společenskému diktátu a stáváme se ovcemi. Věříme, že pravda je to, co si myslí většina. A když je někdo jiný a smýšlí jinak, je to hned blázen. Tak tedy těší mne! Jsem jeden z nich. :-D

 

karla.mikova@seznam.cz

Seznam rubrik