Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem tedy ochotna diskuzi u článku Lesany... otevřít, ať tady v komentářích není chaos, nicméně mi to nejde - ta možnost už je uzavřená, jakmile diskuzi jednou zakážu? Nevíte prosím někdo?

0 0
možnosti
Foto

J11a81n69a 56M25a12j63o80v31á

20. 5. 2015 18:23

Karlo, nemám pro Vás odpověď co s jednou uzavřenou diskusí - nevím, to je spíš otázka na někoho z adminů, zkuste jim napsat, chcete-li.

Za sebe spíš názor na diskuse (berte nebo nechte být, jen píši jak to na mne působí) pod Vašimi blogy a vaši v zásadě neúčast v nich.

Píšete o kontroverzním tématu a diskuse podle toho "vypadá". Objevují se v ní různé pohledy, různé názory, další otázky. Je vidět, že ji sledujete, občas vstoupíte nějakým příspěvkem, nereagujete ale na otázky, nebrzdíte (jde to i jemně, mrkněte třeba do diskusí k Dáše Stárkové) extrémy, nepomáháte vyjasňovat nedorozumění. 

Na mne to působí...jak to nazvat...neodvážně. A nakonec pak vlastně děláte svému vlastnímu tématu medvědí službu tím, že v diskusích se nelze sladit a nakonec jsou velmi militantní a někdy až úsměvné. Všechno je potřeba se učit. I to, jak ustát polemiky s diskutujícími. Zvlášť, chcete-li řešit závažná témata, lze se v nich mnohé naučit (vyzkoušeno na vlastní kůži) i o tom, jak vnímá komunita jako celek. 

Tím ale nechci říci, že by cokoliv bylo povinné. Nemusíte diskuse otvírat, nemusíte si je hlídat, můžete zůstat "za bukem". Vše se smí a je to skutečně Vaše volba. Na druhou stranu se tím připravujete možná o to nejcennější. O kouzlo přimět ostatní k přemýšlení a nechat sebe samotnou ovlivnit zase těmi, jimž za diskusi pod článkem stojíte.

1 2
možnosti

Pokud někdo rodí půlmetrákové dítě, pak mají možná úvahy o pomoci gravitace význam. Kdo někdy rodil, či něco strkal do pochvy, tak ví, že význam gravitace oproti ostatním silám je těžce zanedbatelný.

0 0
možnosti

P.S. existuje řada alternativní metody praktikujících porodnic, takže si každý může vybrat. Jestli si někdo myslí, že nakráčí na pracoviště, kde za něj mají lékaři odpovědnost, a začne si diktovat podmínky, tak to se prostě mýlí.

0 0
možnosti
Foto

U článku Lesany, domarodky a alternativní matky.. jsem tentokrát skutečně využila práva diskuzi neotevřít. Jednak kvůli ožehavosti tématu a možné snížené schopnosti normální diskuze u těch, kteří ignorují fakta, statistiky a zkušenosti s domporody v zahraničí, jednak proto, že nežiji pouze blogem - mám rodinu, zahrádku.. - a těm dám mileráda přednost. Proč se na mobilních telefonech diskuze tváří jako otevřená (zda lze ale skutečně vkládat příspěvky, netuším - nelze se mi přes mobil přihlásit), nevím. Ohledně vtipu na závěr - tak zní originál, nejsem jeho autorem, žel autoři se u vtipů obvykle neuvádí. Nicméně porodnice spadá pod nemocnici a přístup k porodu nemocniční je. Netvrdím, že se přístup v porodnicích nemění a nelepší, netvrdím, že by měla podle poznatků WHO porodit každá žena, každá jsme jedinečná a cítíme to u porodu trochu jinak, nicméně je podle mne potřeba vědět, co porodu SKUTEČNĚ svědčí a co ne, než se rozhodneme, jak to vlastně chceme.

1 0
možnosti
Foto

Tu diskusi jste měla otevřít. Není to povinnost, ale jak vidíte hodí se to jako argument, když věcné argumenty scházejí. 

Na druhou stranu to, že poskytujete nějaké informace vás nezavazuje vůči nikomu nechat se zesměšňovat hlupci. Za článek R^

1 0
možnosti

A77n24n51a 87R55a21d95o60v73á

18. 5. 2015 19:07

Takže nyní budete "erudovaně" opakovat "své", jen neotevřete diskusi? Hmm... statečné....,nu alespoň nemusíte čelit otázkám na které neumíte odpovědět a neobjeví se pod tím ani info, že v porodnicích už se to zhusta změnilo a mění. Jak příznačné...stejně jako třeba závěr Vašeho dalšího článku, kde je porodnice nazvaná nemocnicí, aby ten "jakoževtip" měl smysl.

3 2
možnosti

A zkousela jste tam vstoupit? Pro me je diskuze otevrena... Zahada!

0 0
možnosti

A nedonošené děti, které musí být separovány od matky hned po porodu na mnoho dní i týdnů, těm se v mozku nevyvine co?

5 0
možnosti

A44n90n61a 32N67o49v21a

17. 5. 2015 20:00

I ty nedonošené děti se mohou velmi často a dlouho klokankovat, jen u nás e to zrovna nenosí :/

0 0
možnosti

Krasny clanek, dekuji. Cesti lekari nerespektuji doporuceni WHO ve vice oblastech. Doufam, ze se doziju zmeny v teto oblasti :) R^.

3 0
možnosti

Velmi dobrý a důležitý článek! Divím se velice velmi, že se takové zastaralé postupy ještě v Čechách někde praktikují. V Austrálii je vše už dávno jinak, vím to ze zkušenosti s narozením mé dcery a dnes z jejich porodů. Obě děti rodila v lázni v poloze, která jí nejlépe vyhovovala. Velmi důležité rovněž je, aby byl u porodu i otec - jednak je oporou své ženy a také vznikne hned dobrý vztah k dítěti. Australský porodník mne přesvědčil, abych byl přítomen i když jeden český známý, profesí porodník, mi to rozmlouval a snažil se mi to znechutit. Jsem rád, že jsem ho neposlechl. I když občas nastávají komplikace, porod je zázračnou událostí. Je proto žádoucí, aby k ženě-rodičce chovali úctu i obdiv jak otec tak i porodník.

9 0
možnosti
Foto

Moji dceři teď bude 23 let. Otec byl u porodu...

4 0
možnosti
Foto

Však já také nefandím porodním stolům či lehátkům, pane Kroupa. To, o čem píšu, jsou porodní STOLIČKY, to je něco jiného. Zkuste si je vygooglit a podívat se na obrázky. ;) Samozřejmě že ani sklon 45 st. a různé polohy v pololeže na zádech nejsou optimální.

3 0
možnosti
Foto

A jaká poloha je podle Vás ideální? V podřepu? Jak dlouho, myslím kolik hodin, které občas porod trvá,  vydržíte sedět na bobku...?

0 2
možnosti

Nezlobte se, ale z Vašich příspěvků k porodům mám pocit, že ti oškliví lékaři jenom čekají na to, jak rodičkám porod co nejvíc znepříjemnit a jak si prosadit svou.

A hlavně bych neradila prvorodičkám, aby toto četly.

10 4
možnosti

A26n89n98a 16N46o54v49a

14. 5. 2015 9:45

A já bych jim to zase radila.

4 1
možnosti
Foto

Pořád operujete tou "strašnou" polohou vleže na zádech, při které musíte rodit do kopce, a přitom všechny porodní "stoly", které jsem kdy viděl, měly vždy sklon skoro 45 stupňů. 8-o

4 1
možnosti
Foto

To je pravda, lůžka jsou již dlouhá léta polohovatelná, ani jednou jsem nerodila přímo vleže, spíš v polosedě.:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 8171x
Odmítám nekriticky přijímat vše, co je nám společností předhazováno jako normální či dokonce prospěšné. Náš svět je vzhůru nohama. Věříme lékařům více než svému vlastnímu tělu. Jíme jídlo, které nás pomalu zabíjí - ale raději zavíráme oči, abychom nemuseli jinak. Žijeme tím, co je venku, a svět uvnitř nás necháváme umírat. Slepě věříme médiím a společenskému diktátu a stáváme se ovcemi. Věříme, že pravda je to, co si myslí většina. A když je někdo jiný a smýšlí jinak, je to hned blázen. Tak tedy těší mne! Jsem jeden z nich. :-D

 

karla.mikova@seznam.cz

Seznam rubrik